Elcykel - En hel del rörande Elcykel
Hos Cykloteket hittar du många prisvärda att bra elcyklar

Bästa elcykeln?

Bästa elcykeln är Scott-E-SUB-Sportster

Det är många som undrar vilken som är den bästa och mest prisvärda elcykeln. Svaret är att det beror på vad man ska använda elcykeln till och hur länge man vill kunna få ett problemfritt cyklande utan några extrakostnader för reparationer och service.

Att köpa en elcykel för samma pris som en riktigt bra och robust cykel kostar och tro att denna elcykel också kommer vara robust och problemfri är att lura sig själv. Många av de billigare cyklarna för 8000-15000 kr är av så låg kvalité att du inte kommer få problem med att köpa ett nytt batteri efter 3 år eftersom cykeln troligtvis redan då är kasserad. Om den billiga cykeln mot förmodan håller till dessa att batteriet börjar ge upp efter 1000 laddningar så kommer det vara svårt att hitta ett reservbatteri.Välj en robust och pålitligt cykel

En bra elcykel är Scott-E-SUB-Sportster

Genom att välja en elcykel som är i grunden uppbyggd på kvalitétskomponmenter från en välkänd tillverkare som Scott eller Crescent ger dig vissa garantier såsom.

  • Växlarna är av hög kvalité och håller normalt i 10-15 år utan annan service än smörjning och justering
  • Riktigt skivbromsar både bak och fram som är i det närmaste servicefria
  • Kvalitétsbatterier på 36V och med korrekt angivelse av batteriets kapacitet på 400 Wh som håller normalt minst 2000 laddningar
  • Riktig kvalitétsmotor från Bosch med äkta 250 W
  • Säkerhet i att du kommer kunna köpa reservbatterier från tillverkaren men även från många pirattillverkare under 20 års tid
  • Att göra underhåll och service på en välbyggd elcykel är mycket lättare än på en billig cykel
  • Bra dämpning i framgaffeln

Att köpa en billig elcykeln blir dyrt i längden men att köpa den bästa och mest prisvärda elcykeln är ett billigare köp på sikt.

Om du inte har råd att köpa en riktigt bra elcykeln för mellan 25000-30000 kr nu är det därför bättre att vänta och köpa den när du sparat ihop pengar. Om du inte har pengar direkt att köpa elcykeln för så kan det vara lönsamt att ta ett lån för att köpa elcykeln eftersom du kan sparar in många tusen per år på att inte åka bil.

Rekommenderad elcykeln är Scott E-SUB Tour Unisex

Rekommenderad elcykel

Om du bara vill ha en bra och prisvärd elcykel att välja på som du och andra i familjen ska kunna använda på många olika sätt är rekommendationen att köpa en Scott E-SUB Tour Unisex som passar så väl män som kvinnor. Denna elcykel är lätt att stiga på, skön att åka med, har bra batterikapacitet och mycket enkel att serva. Dessutom får Scotts elcyklar gång efter annan lovord i tester och utvärderingar.

En kul sak var att elcykeln blev som första fordon utsedd till årets julklapp 2017.